torstai 21. helmikuuta 2013

Yle Silminnäkijä: Pilattu Maito

http://areena.yle.fi/tv/1803382
Tässä vielä linkki juuri telkkarista tulleeseen mielestäni erittäin tärkeään asiaan.

Olen todella iloinen, että Yle on lähtenyt tutkimaan asiaa, kun maitojohdannaisia sairauksia on ollut kaikille kansoille siitä lähtien kun maitoa on väärin käsitelty. Pastorointi ja Homogenointi olisi heti lopetettava ja annettava kansalle turvallista luonnonmukaista maitoa jota kehomme osaa käsitellä oikein. Tietysti aikuinen ei välttämättä sitä tarvitsisikaan, mutta kun se on niin mahdottaman hyvää ja ravitsevaankin ja niin helppoa kun sitä ei tarvitse mitenkään valmistaa ;)
Ohjelmassa tulee hyvin esille entisajan ja nykyajan erot maitotuotannossa ja kuinka se on paljon turvallisempaa ja hygieenisempää tänä päivänä käsitellä ja kuljettaa kuin oli  50v sitten. Suomessa on hyvät tiet ja nopeat yhteydet ja toki kylmäketju saadaan katkeamattomaksi ja nopea kuljetus liikkeisiin, joten nyt vaan tarvitaan touhukkaikkaita ihmisiä viemään asiaa eteenpäin :)

Jos hieman enemmän olisi pätäkkää takataskussa, niin voisin jopa itse ryhtyä "kuriiriksi"..Mietitään ja katsotaan miten tilanne kehittyy. Toivottavasti mahdollisimman moni päättäjä oli katsomassa kyseistä ohjelmaa ja tekisivät asian eteen nopeasti jotain.

Tässä voisi pohtia myös, että kuinka paljon kalliimpaa on hoitaa käsitellyn maidon aiheittamista oireista johtuvia sairauksia verrattuna sitä siihen riskiin, että 1 miljoonasta tai 10 miljoonasta voi saada käsittelemättömästä maidosta haitallisen bakteerin. Ehdottomasti tässä on mainittava se, että sitä mukaan kun peltojen viljelyssä on siirrytty ravinneköyhään ja luonnottomaan tehoviljelyyn on lehmien sairastelu samaa tahtia lisääntynyt. Ei ihminen ole edelleenkään luontoa viisaampi ja nyt olisi hyvä hetki miettiä uudelleen millaisin keinoin saataisiin pellot tuottamaan taas ravinnerikasta ruokaa eläimilla luonnollisin keinoin.

Kulotus on tietysti tulossa uudelleen muotiin, mutta tästä pitäisi saada nykysovelluksiin enemmän tietoa. Lisäksi voisi miettiä ihan puun tuhkan levittämistä pelloille myös teollisuudesta,  jossa tuhkaa syntyy erilaisen polttamisen sivutuotteena. Tietysti tuhkan on oltava puuntuhkaa, eikä kemikaaleja tai muovia siellä sovi olla joukossa.

VTT on tutkinut mm: Lapin koivujen tuhkaa ja todennut sen sisältävän 79 erilaista hiven ja alkuainetta. Hieman erilaisella pohjalla ollaan verrattuna Kemiran tuotteisiin joissa on Max 16 alkuainetta.
Se joka epäilee alku ja hivenaineiden merkitystä voinee kertoa miltä maistuu kaupassa myytävä ravinneliuoksilla kasvatettu kurkku tai tomaatti verrattuna kotona kasvatettuun. Maku voi yllättää..ja koostumus ;)

Tämä oli kyllä upea päänavaus ja toivon tälle heti jatkoa. Edellisessä kirjoituksessani kävin hieman läpi sitä kuinka paljon suomalaiset popsivat aamupalaksi lääkkeitä ja se ei voi olla normaalia arkea, vaan kyllä jotain on tässä systeemissä vialla.

Vihjeeksi voin Ylelle antaa, että tutkisivat myös miksi suomalaiset ovat niin täynnä suolaa ja silti kärsivät suolan puutoksesta. Aihetta olenkin käsitellyt jo aiemmin ja tässä siis nämä jauhetut kuolleet mineraaliköyhät suolat vastaan Merisuola ja suolan merkitys ihmisen terveydelle.
Myös Viljoista ja niiden pakkosyöttämisestä kansalle voisi saada hyvän aiheen. Miksi niin moni sairastaa viljajohdannaisia sairauksia ja miksi he paranevat lopettamalla haitallisen viljan syönnin.

Valtion yksi tehtävä tässä terveyspropagandassa on ollut myös laittaa kaikki kansalaiset samaan muottiin. Voin antaa heille ilmaisen vihjeen. Jokainen ihminen on erilainen ja ihmisten tarpeet vaihtelevat elämäntilanteen ja vuodenajan mukaan. Kautta aikain on ihminen syönyt sitä mitä kasvaa lähialuella ja sitä kautta voi hieman funtsia, että tarvitseeko talviaikaan suomalaisen syödä Etelän Hetelmiä tai kasviksia. Sikäli, kun viimeksi lumihankeen vilkaisin, niin ei siellä salaatti eikä tomaatti kasvanut. Juureksia, lihaa, kalaa, sieniä, säilöttyjä marjoja jne on suomalainen syönyt talvisin ja kuten Eskimotkin kylmissä olosuhteissa syövät pääosin lihaa ja kalaa selvitäkseen rajuissa oloissa hengissä. Kummallista kyllä, vaikka pääsosin syövätkin eläinrasvaa, niin ei siellä yli viidennes kansasta silti popsi sydän ja verisuoni lääkkeitä. Olisiko syy kuitenkin suomalaisillakin jokin muu kuin tuo kauhea ja parjattu eläinrasva :)
Pikkuvinkki: Viljaa on käytetty kautta aikain karjan lihottamiseen, nyt sitä käytetään kansan lihottamiseen. Vastahan julkaisiin uutinen jossa ollaan nuorten lihomisesta huolissaan. Syitä on tietysti muitakin, kuin vain vilja, mutta se on yksi perustavaa laatua oleva syy.
Oman työni puolesta on ulkona syöminen hieman haastellista kun huoltoasemilla ja kahviloissa on lähinnä tarjolla käsiteltyä vehnää ja ruista tai käsiteltyä vehnää ja sokeria..uuuh..Kumpaa oikein ottaisin tänään, kas siinä pulma. Ehkä nuo omat eväät kuitenkin :)

Lopetin siis itse Vehnän Ohran ja Rukiin käytön ja olen siitynyt Kauraan, Tattariin ja Hirssiin. Nyt kun olen viikon verran leipiä ja keksejä leiponut niin äimistelen edelleen miten helppoa ja nopeaa se on verrattuna vehnällä leipomiseen kaikkine nostatuksineen. Vatsa on kiittänyt ja yleisolo alkaa olla vapautunut, eli sellainen tukkoisuus on muutoksen myötä hävinnyt. Seuraamme tilannetta :)
Tähän voisi lisätä toiveen, että nyt kun Tattarinkin kasvatus vuosi vuodelta lisääntyy, niin toivoisin, että leipomot ryhtyisivät tekemään Tattarista, Hirssistä, Kaurasta, Riisi tai maissijauhosta tuotteita joita keliaakikot  ja muut ihmiset jotka oireilevat vehnästä voisivat käyttää. Ehkäpä toiveeni vielä toteutuu.

Nyt hyvillä mielin voi suunnitella nukkumaan menoa ja iltarukouksessa antaa yläkertaan pienen toiveen paremman ja ennenkaikkea terveellisemmän tulevaisuuden puolesta.
Kaikkea hyvää. :)

PS: 4.3.2013 olemme Satuhäät ohjelmassa ja siellä paljastuu jotain mm: Bioenergiasta ruuissamme





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti