perjantai 4. tammikuuta 2013

Kohti unelma yhteiskuntaa..

Heipähei taas.
Eipä taida meikäläinen kovin usein kirjoituksiin tarttua, mutta tänään tartuin itseäni niskasta ja ajattelin joitain aatoksia kanssanne jakaa.

Tänään töissä ajellessa tuli pohdiskeltua jälleen kaikenlaista. Tähän aiheeseen toivoisin myös vastauksia ja mielipiteitä sekä omia ihanteita ja unelmia joita haluaisi unelma yhteiskunnassa toteuttaa.

1. Kun itse ajaa työkseen niin väkisinkin hiipii mieleen kuinka liikenteen saasteita voisi vähentää ja varsinkin ruuhka suomessa voisi ruuhkia vähentää.
Ihminen tykkää liikkua ja on aina liikkunut ja mielestäni tämä vapaus olisi suotava kaikille, vaikkakin itseäni harmittaa varsinkin se, että liikkuminen on tänäpäivänä todella kallista. Kaikkihan tässä yhteiskunnassa on kallistunut ja kallistuu edelleen mikä on valitettavaa, jollei tätä suuntaa saada muuttumaan. Kerron tässä muutaman esimerkin mitä historian aikana on tehty autoilun saralla viimeisen sadan vuoden aikana.

Kaikkihan varmaan tietää, että ensimmäiset autot oli sähköautoja ja niitä käytettiin amerikassa vielä 1920 luvulle saakka, kunnes tapahtui jotain mysteeristä ;)
Ensimmäinen esimerkki 1930 luvulta. Sähköauto ilman akkuja:
http://www.netikka.net/mpeltonen/tesla.htm

Sähköautoihin kehitettiin jo -80 luvulla myös kevyt akku jonka ominaisuudet olivat paremmat kuin nykyisissä akuissa, mutta tämäkin patentti meni sopivasti jemmaan. :)

Lisäksi polttoaine talouden pienentämiseen käytettiin -70 luvulla Tom Oglen toimesta bensahöyrystintä joka pienesi kulutuksen kymmenykseen. Tämäkin kaveri kuoli joitain vuosia myöhemmin ylinnostukseen ;)

Samoinkuin vetyauton rantakirppuun asentanut kaveri kuoli ruokamyrkytykseen ravintolassa ja monia muita tapauksiakin on.
Tässä yksi hauska sivu iltalukemiseksi
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=2515

Unelmasta sitten hieman.
Unelma autohan on riippumaton kaikesta fossiilisesta polttoaineesta. Vapaa-energian hyödyntäminen ( Tesla/John Keely/Sveitsin Emmental Kylä) jossain muodossa toimisi virtalähteenä. Tottakai tuolloin olisi keksitty jo gravitaation ja levitaation hallinta ja "autot" liikkuisivat ilmassa ilman ruuhkia. Sinne kun mahtuu aika moneen kerrokseen cruisailemaan ja moni nykyautoilun epämukavuus poistuisi samassa ;)

Tässä siis unelma: Saasteeton, mukava ja nopea kulkuneuvo kaupunki, maakunta matkailuun.
Pitkiin matkoihin pitäisi keksiä sitten joku teleportaatio laite, niin maapallon toiselle puolelle matkustamiseen ei menisi tuolloin aikaa.
 Astraalimaailmassahan me voitaisiin liikkua tahdon voimalla, mutta sen oppiminen ei ole helppoa ja vaatii pitkää kehitystä ja kärsivällisyyttä, kuten mm: Kouvolalainen Tapio Kaitaharju kirjoissaan mainitsee. Uskokoon ken tahtoo ;)

2. Kommunikointiin tietysti käytettäisiin Telepatiaa. Tätähän jo tiedekin tutkii suurella mielenkiinnolla useissa eri yliopistoissa. Yle Teemalta tullut dokumentti Mielen Salattu Voima kertoo mm: tästä. Taitaa löytyä juuri nyt Yle areenastakin.
Tällä hetkellä tutkitaan ympäri maailmaa langattomien säteilyjen ( kännykkä / sähkö / radio, tv ja tutka aallot / 3g ja 4g säteilyä ja niiden vaikutusta ihmisiin. Sähköallergikkoja on jo olemassa ja itsellänikin pitkien kännykkäpuhelujen jälkeen kuumottaa päätä ja heikottaa.
 Monissa amerikkalaisissa ja japanilaisissa sarjoissa ja leffoissa näkee, kuinka ihmiset puhuu kännykkään kaiutin päällä ja puhelin kymmenien senttien päässä päästä. Kirjoja ja dokumenttteja on tehty ja mm: Eteläeuroopan maat panostavat edelleen mm: langalliseen nettiin, koska langattomasta teknologiasta ei ole vielä riittävästi tutkittua tietoa.
Suomessa jostain syystä kouluihin halutaan langattomat lähettimet katoille ja huoneisiin, mikä on huolestuttavaa. Lasten suojaus ei ole vielä samanlainen kuin aikuisella ja halutaanko me aloittaa Dementia / Alzheimer jo varhaisessa vaiheessa lapsillamme. Valitettavan usein me mennään perse edellä puuhun ja sitten kun huomataan joiden kymmenten vuosien päästä ongelmat, niin sitten niitä muutetaan, vaikka myöhäistähän se sitten on, kun yksi tai kaksi suupolvea välissä jo oireilee. Eikö ensin pitäisi tutkia ja sitten vasta hutkia. Toivottavasti minä ja tutkija oltaisiin väärässä ja kaikki meitä ympäröivät säteilyt olisivat vaarattomia.

Tämmöinen kirjakin on julkaistu, mutta itse en ole sitä vielä päässyt lukemaan.
http://www.sahkoailmassa.fi/matkapuhelinteknologia-mitka-ovat-terveysriskit

Unelma olisi tässä kohtaa tietoinen telepatia ihmisten kesken ;) Ja miksei eläintenkin. Onhan meillä jo koira ja hevoskuiskaajiakin ympäri maailmaa :)

3. Seuraava unelma koskee toisten ihmisten ja muun luomakunnan kohtelua.
Oli aika jolloin ihminen eli rauhassa muun luomakunnan kanssa. Eläimiä kunnioitettiin ja metsästettiin vain ruuaksi, mutta tuolloinkin eläin siunattiin ja pyydettiin anteeksi hänen tappamistaan jolloin eläin tietää elämällään olleen tarkoituksen ja hänen "sielunsa'" jatkoi matkaa astraalimaailman tullakseen taas myöhemmin uudelleen maapallolle.  Suomessa tätä kutsuttiin ennen Peijaiseksi, mutta tänä päivänä kuuleman mukaan taitavat olla melko iloliemi voittoiset kemut.
Eläimetkin tapetaan nykyainaka liukuhihnamaisesti ei siinä paljoa anteeksi pyydellä tai siunailla kerkeä. Tästä syystä ihmiskunnalle muodostuu Karma velkaa eläinkuntaa kohtaan.
Omasta lapsuudesta muistan vielä sen, että ainakin ala-asteella vielä siunattiin ruoka, mutta tänä päivänä tuo tapa taitaa olla jo vähän unholassa ainakin suurimmisssa kouluissa.

Ihminen käyttää eläinkuntaa häikäilemättä hyväkseen oli se siten ruuan tuotannon, turkisten, norsun luun, sarvikuonon sarven, poronsarvijauheen tai muun vastaavan saamiseksi ihmiskunnalle hyötykäyttöön. Moni eläinlaji on kuolemassa sukupuuttoon liika ja salametsästyksen takia, mutta onneksi uusi polvi alkaa olla valveutunut ja monia lajeja suojellaan vaikkakin salametsästystä ei olla saatu vielä kokonaan kitketyksi.

Väkisinkin tulee mielee, että millä oikeutuksella tätä tehdään? Kuka antoi luvan ihmiselle hallita ja hyödyntää mielensä mukaan eläinkuntaa? Sitäpä ei tarvitse usein ajatella, kun ruoka tuodaan pöytään valmiiksi viipaloituna ja muoviin pakattuna.

Vaikka lihan syöminen on karmallinen asia, niin siunaus ja anteeksi pyyntö kuittaa karmavelan ja eläin voi jatkaa matkaansa kuoleman jälkeen rauhassa tietäen että hänen elämällään oli tarkoitus. Ihmiskunta saa ja voi käyttää lihaa ja joissan olosuhteissa on pakkokin kun muuta ruokaa ei ole saatavilla, mutta tuolloin olisi hyvä huomioida myös "sielunhoito" vaikka nyky-yhteiskunta ei siihen kannustaisikaan. Ketään ei myöskään saa tuomita oli sitten kasvissyöjä tai lihansyöjä. Jokainen tekee oman eettisen valinnan kulloisella tietoisuuden tasollaan.  Etsivä löytää ja jos kuoleman jälkeisestä elämämästä janoaa lisää tietoa, niin mm: C.W Leadbetter on kirjoittanut aiheesta hyviä kirjoja :) Muitakin löytyy, kun vähän tutkailee ympärilleen.
Internetin ihanuus on siinä, että tietoa saa melko kattavasti lähes kaikesta ja ihmiset osaavat sitä kautta uuden tiedon välityksellä ajatella omilla aivoillaan ja kyseenalaistaa vallitsevat normit jos huomaavat elämässään ongelmia.
Helppo esim: Homogenoitu maito aiheuttaa vatsaongelmia. -> Google -> paljon tietoa -> siirtyminen käsittelemättömään luomumaitoon -> ei vatsaongelmia ja kroppa kiittää :)

Unelma yhteiskunnassa ihminen elää sopusoinnussa muiden luomakuntien kanssa, eikä pyri hyötymään ja maksimoimaan voittoja niiden kustannuksella.
Jos sinusta tuntuu ajatus eläinten kunnioittamisesta oudolta, niin seuraapa kotonasi tai kylässä hetken aikaa koiraa ja pohdi voisiko tällä eläimelläkin olla "henki" kuten ihmiselläkin :) Tasa-arvoisia me ollaan kaikkien ihmisten ja luomakuntien kesken ja jokaisella olennolla, kasvilla, kivellä on yhtäsuuri oikeus olla täällä kuin sinullakin.
Sanansa voisi sanoa vielä kasvikunnan hyödyntämisestä, mutta jätetään se toiseen kertaan.

Ihmisten kesken on tällä planeetalla tapeltu jo kymmeniä tuhansia vuosia. Ei kukaan muu lajitoveri ole tappanut toisiaan niin paljon kuin ihminen vaikka viimeisen sadan vuoden aikana. Joku viisas itämainen kaveri joskus sanoikin, että jos maapallolla ei olisi ihmisiä, niin täällä olisi rauha. Viisautta joka laittaa ajattelemaan.

Uskon sodat lienee olleen kaikkein yleisimpiä ja ovat kai edelleen, paitsi nykyään rinnalle on kirinyt diktaattorit jotka surutta tappavat omaa kansaansa tai naapurikansoja muotoseikkojen takia tai nämä öljyn ja muiden mineraalien takia järjestettävät sodat joissa tuhotaan ja valloitetaan kansa ja tämän jälkeen ryöstetään sieltä luonnonvarat ja jälleenrakennetaan se isolla rahalla monikansallisten yhtiöiden voimin.
Niin isoa bisnestä, että pieni ihminen ei sitä voi käsittää.
Suurin syy luomakuntien ja ihmisten tuhoamiseen on raha ja voiton maksimointi. Jos seuraa sotien syitä ja seurauksia, niin on helppo huomata ketkä siitä hyötyvät. Sotateollisuus ja jälleenrakentavat yritykset. Tuhoa ja rakenna uudelleen..Niin tyhmää, mutta niin hyvä bisnes.

Unelma olisikin, että ihminen lopettaisi luonnonvarojen tuhlaamisen ja lähtisi etsimään muita keinoja korvata nämä mineraalit. Jokainen ymmärtää, että jossain vaiheessa nekin maapallolta loppuvat ja kysymys kuuluukin, että mitä sitten tehdään? Tuolloin on PAKKO tehdä jotain muuta. Toivottavasti tähän herätään ennemmin kuin myöhemmin.

Unelmaa olisi myös, että ihmiset löytäisivät rauhan sisältään ja ymmärtäisivät tasa-arvon ja muun luomakunnan kunnioittamisen olevan henkisen kehityksen kannalta ainoa vaihtoehto. Materalistinen kehitys alkaa olla tiensä päässä ja kuten nähdään ympäri maapalloa, ei mikään tavara tai muu materia tuo kuin hetkellisen tyydytyksen egolle ja tämän jälkeen janotaan aina vaan hienompaa ja parempaa, jolloin pitääkin kysyä, että missä se loppuu..? Mikä on riittävästi rahaa, mainetta, valtaa, materiaa..?? Suuri osa elämästämme menee materian perässä ponnisteluihin, mutta mihin se johtaa? Saatko siitä rauhan ja onnen sisälle ja elämän päätyttyä tyydytyksen ? Paljonko meinasit viedä täältä mukanasi..? Kaikki se materia ja raha jää kuitenkin tänne, niin kannattaako sen eteen nähdä niin paljon aikaa ja vaivaa..?
Henkisen pääoman kerääminen taas on sellaista pääomaa jonka saa täältä mukaan ja auttaa sinua henkilökohtaisessa kehityksessä. Henkistä pääomaa taas kertyy hyvistä teoista ja ajatuksista.  Eikö tuolloin siihen olisi hyvä pyrkiä? :)

Unelmaa olisi, jos ihmiset löytäisivät onnen omasta itsestään. Arvostaisivat ja rakastaisivat itseään niin paljon ,että voivat rakastaa muitakin ihmisiä yhtä paljon ja tuolloin ei tulisi eriarvoisuuden tunnetta kun kaikki ovat samanarvoisia keskenään. Kaikki me hengitämme samaa ilmaa, syömme samaa ruokaa ja jokaisella on yhtäläinen oikeus olla täällä kansalaisuuteen katsomatta. Kun tämä unelma toteutuu, niin ei ole asevarustelua eikä sotia eikä tarvetta pitää yllä raskaita ja kalliita sotavoimia.
Ulkoinen aseistariisunta alkaa sisäisestä aseistariisunnasta. Toivoisimpa näkeväni tämänkin päivän.

Paljon jäi sanomatta, eikä tästäkään puolia pitänyt sanoa, mutta tekstiä vain tuli :) Ehkäpä kömmin tästä yöpuulle ja menen unelmoimaan paremmasta maailmasta..

Mikä olisi sinun unelma maailma?

Pekka




2 kommenttia:

  1. Juuri kun päätin kirjoittaa eläinkunnan hyödyntämisesti, niin bongasin juuri seuraavan artikkelin http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010516519257_uu.shtml

    VastaaPoista
  2. http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20130105017928076_v0.shtml ja heti perään toinen video ihmisen epäterveestä hyödyntavoittelusta..

    VastaaPoista