lauantai 25. elokuuta 2012

Mikroaaltouuni 25.8.2012

Heipä hei..

Piti ensin aloittaa keskustelu ravinnon rasvoista, mutta jotenkin koin tämän tärkeämpänä ja päätinkin vaihtaa aihetta täysin.
Mikroaaltouuni: ainainen keskustelun luoja ja "kiireisen" ihmisen valinta joka on keksintö ihmiskunnan nurjalta puolelta ja voitaisiin lukea samaan kastiin Ydinvoiman, Pan-suolan, Margariinien, Induktiolieden yms ympäristöön ja käyttäjilleen aiheuttamien haitallisten vaikutusten takia. Moni on valitellut vatsakipuja ja väsymystä kun käyttävät mikroa paljon ja tälle löytyy aivan perusteitakin. Myöskään Lääkärit eivät suosittele Mikron käyttöä mm: lapsen ruuan lämmittämiseen..No ajatuksena, jos ei lapselle suositella, niin miksi pitäisi itsekään sitten käyttää? Ei se sen parempi ole aikuiselle, mutta aikuinen vaan kestää enemmän skeidaa kuin lapsi jolla keho ja suojauskyky vasta rakentuu. Kiteytän asian näin: Mikro muuttaa kaiken ruuan ruuan kaltaiseksi tuotteeksi jota ihmisen keho ei osaa hyödyntää.

Olen itsekin käyttänyt Mikroa nuorempana, mutta joitain vuosia sitten luovuimme siitä kokonaan. Loppujen lopuksi, kun ei siitä ole mitään hyötyä ja se pilaa kaikena ruuan, niin miksi sitä pitäisi :)  Eräs tuttavani sanoikin hienosti, että sen mikron jättämään aukkoon mahtuukin sitten kivasti kaikki keittokirjat, niin saa senkin alueen hyötykäyttöön ;)

Olen maininnut aiemmissa kirjoituksissani tuon käsitteen Bioenergia jota muualla maailmalla kutsutaan myös praanaksi tai chi energiaksi tai biophotoneiksi tms . Samalla asialla on monta nimiä. Bioenergia on ensisijaisen tärkeää varsinkin vauvoille joille äidinmaito on ainoa keino saada tuota Bioenergiaa.  Mikroaaltouuni tuhoaa tämän Be:n sekunneissa. Saksalainen Professori Friz Albert Popp kehitti jo -70 luvulla laitteen jolla tuo Be voidaan mitata ja jos mitattaisiin äidinmaidon Be ennen mikroon laittoa saataisiin siihen n: metrin kenttä ja Mikron jälkeen 0cm. Sama asia jos jätät maitopullon alle puolenmetrin päähän mikrosta ja käytät sitä, niin sen säteilykenttä tuhoaa ulkopuoleltakin kaiken ruuan Be:n.
Sama Be löytyy kaikesta elävästä mm: kasveista, ihmisistä, eläimistä ja vedestäkin, mutta valitettavasti ihminen on keksinyt monia laitteita joilla tämä tärkeä voima tuhotaan. Kerron tästä Be merkityksestä myöhemmin lisää, mutta tähän kohtaan kerron sen, että jos tuo Be ihmiseltä katoaa, niin hänen suojausmekanisminsa menee epäkuntoon ja jos uutta Be ei enää saada, niin jossain vaiheessa ihminen väsyy ja sairastuu.

Tässä kuitenkin linkki Poppiin
http://en.wikipedia.org/wiki/Fritz-Albert_Popp

Ja biophotoneista = Bioenergia
http://transpersonal.de/mbischof/englisch/webbookeng.htm

Mikroaalto uuni tappaa siis ruuasta kaiken luonnollisen energia ja sen lisäksi se muuttaa ruuan keholle kelpaamattomaksi, eli toisin sanoen, kehomme ei osaa käsitellä tätä teknisesti käsiteltyä ja säteilytettyä ruokaa. Vähän sama juttu kuin lehmänmaidossa. Ihmiset joilla on Laktoosi-intorelanssi eivät voi juoda teollisesti käsiteltyä maitoa ( pastorointi / homogenointi ) , mutta voivat juoda käsittelemätöntä maitoa. Liika teollinen jalostus muuttaa ruuan olomuotoa keholle sopimattomaan muotoon ja siitä on suoraa seurausta useat ns: elintasosairaudet.
Kyllä monen keho kestää nuorena näitä myrkkyjä, mutta pitäisi ajatella hieman myös vanhuuttakin ja jopa eläkeikää. Haluatko siirtyä sairaana varhaiseläkkeelle tai kun pääset normaalisti eläkkeelle, niin kehosi on niin huonossa kunnossa, että päiväsi lähtee käyntiin vain kunnon lääkearsenaalilla.
Ajan työkseni invataksia ja näen näitä henkilöitä joka päivä. Kehon suojauksen rasitteeksi meillä on nykyään myös kaikenlaisia säteilyä joista vaarallisimmat lienee tutkat ( ainakin ne sekoittaa delfiinit ) , 3G ja 4G sekä kännykkä, televisio, radio jne jne..Luettelo on loputon. Ihmiskunnan historia on lyhyt näille sätelyille ja kehomme eivät ole vielä kehittäneet suojausmekanismia niille. Alzheimer lienee tunnetuin sairaus joka on seurausta mm: näistä säteilyistä. mm: Aasia ja USA sekä jotkin euroopan maat mm: Itävalta ja Sveitsi ovat tietoisia riskeistä ja rakentavatkin mieluiten kaapeliverkkoja, kuin langattomia.

Kestääksesi näitä edellä mainittuja säteilyjä on erittäin tärkeää pitää kehon suojaus kunnossa ja jos syö vain ja ainoastaan "kuollutta" ruokaa, niin tämä suojaus pettää jossain vaiheessa ja keho altistuu kaikenlaisille sairauksille, mitä kulloinkin on saatavilla tai ihmisen geeniperimässä on piilevänä. Yksi hyvä syy käyttää vähemmän Mikroa.

Mikron vaaroista on kerrottu netissäkin laajalti joten laitan tähän pari linkkiä joita jokainen voi käydä itse katsomassa.

http://www.aitoterveys.fi/Mikroaaltouuni.php

http://finnmsm.blogspot.fi/2006/08/mikroaallot-ja-ruoka.html

http://www.tantralove.org/puutarha/en/node/38

Voisin sanoa, että on varmaan hankalaa saada virallista tahoa myöntämään moinen asia. Sen verran suurta on Mikroaaltouuni bisnes ja mitä niille kaikille käytöstä poistetuille Mikroillekaan oikein sitten tekisi?? :)
Onko nykyaikainen ihminen oikeasti niin kiireinen, että hänellä ei ole aikaa lämmittää ruokaa VALURAUTA pannulla tai uunissa. ( Valurauta siksi, että Teflonista irtoaa niitä hormooneihin vaikuttavia yhdisteitä ) Toisekseen, ruoka on PAAALJON paremman makuista kun sen lämmittää pannulla eikä mikrossa. Ja voi kun on terveellistä ja hyväksi keholle, niin sitä saa käyttää reilusti ja parantaahan sekin ruuan makua ;)  ( Margariineista ja öljyistä myöhemmissä kirjoituksissa lisää )

Tässä toivottavasti ajattelemisen aihetta itse kullekin. Suosittelen jokaista tutkimaan ja googlettamaan hieman itsekin sekä kyseenalaistamaan vallitsevia normeja tässä yhteiskunnassa. Hieman aikaa ja vaivaa siinä pitää nähdä, mutta lopputulos on varmasti vaivan arvoinen. Eihän mikään tässä elämässä loppujen lopuksi ole tärkeämpää kuin oma terveys ja jos olet sairas, niin ethän voi silloin pitää huolta perheestäsi tai auttaa muita.

Kaikki virallisen tahon suositukset tai trendit eivät ajattele SINUN parastasi, vaan sitä mitä HEIDÄN viivan alle jää. Bisnes on kovaa ja isolla rahalla saadaan ihmisille markkinoitua vaikka mitä tuubaa, mutta loppujen lopuksi on yksilön vastuu itse valita mitä tuotteita ostaa ja mitä tekee. Trendit muuttuvat sen mukaan mitä ihmiset ostaa ja haluaa tai joku osaa heille myydä. Kyseenalaista, tutki ja valitse sitten.
Tähän  loppuun voisin sanoa erään toisen bloggaajan ajatuksen. Valitse aina laatua!! Mikä on paras mitä tälle hetkellä voit saada tai mihin haluat tyytyä. Voitko saada vielä parempaa?? Älä luovuta, ihminen kehittyy koko eliniän ja joka hetki viisautesi ja tietoisuutesi kasvaa ja voit valita aina vain parempaa ja laadukkaampaa. Valitse siis oikein ja valitse parasta sinulle ja perheellesi !!!

Kaikkea hyvää palstan lukijoille :)




torstai 16. elokuuta 2012

Laadun parantaminen 16.8.2012

Hei vaan arvoisat lukijat.

Tavoitteeni oli kirjoittaa teille jo aikaisemmin, mutta suvussani tapahtui yllättävä läheisen poismeno, niin ajatukset olivat jossain muualla. Olen tämän viikkoa ollut isyysvapaalla jota kestää 6 viikkoa joten pyrin järjestämään aikaan useampaan kirjoitukseen. Lomaahan tämä ei ole, kun parempi puolisko lähti lomavapaiden tuuraajaksi ja on päivät toistaiseksi töissä, niin lapsen kanssa tulee vietettyä aikaa ja siinä ei aina omaa aikaan niin olekaan :)

Tässä kirjoituksessani kerron laadun parantamisesta. Melko yksinkertaisilla ja pienillä konsteilla pääsee lähemmäksi sitä aitoa ja oikeaa luojan luomaa ruokavaliota. Se kuinka paljon siihen panostaa riippuu tietysti itsestään. Minä ajattelen sen panostuksena omaan terveyteen ja vastustuskykyyn. Tottakai kun kotona on pieni elämän alku, niin tahdon hänelle tarjota myös parasta mahdollista alkua tähän maailmaan jotta ensivuosinaan ei tarvitse altistua ja kärsiä tärkeiden hivenaineiden ja alkuaineiden puutoksesta ja sitä kautta altistua nykyajan erilaisille säteilyille ja taudeille.

Ensimmäinen ja ehkä yksi tärkeimmistä asioista on vaihtaa jauhetut teolliset ja kuolleet suolat aitoon KARHEAAN merisuolaan. Suolasta löytyykin paljon juttua netistä ja nyt kun siitä kovasti varoitellaan ja vähennetään käyttöä, niin kuinka ollakaan aina puhutaan ruokasuolasta joka yksin omaan on yhtäainetta. Natriumkloridia.
Tämän on todettu nostavan verenpainetta, keräävän nestettä, aiheuttavan osteoporoosia, vatsasyöpää ja turvotusta. Helteellä uupuneita ihmisiä viedään ensiapuun ja vaikka he ovat täynnä suolaa, heidät laitetaan tippa suolaliuosta. Eli mikä mättää?

Aiheesta on jo paljon kirjoitettu, joten laitan tähän muutaman linkin jota jokainen voi tutkia
http://www.selkasivut.fi/suola/suolasta.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokasuola
http://www.aitoterveys.fi/Ruususuola-merisuola.php
http://www.terve.fi/verenpainetauti/suolan-valinnalla-valia

Tässä muutama linkki. Muuten suolan laadulla ei ole väliä, kunhan se on mahdollisimman käsittelemätöntä, eli KARHEAA merisuolaa tai vuorisuolaa. Itse suosin merisuolaa ja se on vielä edullistakin. Maalla asuvat voivat metsästää myös karheaa heinäsuolaa paikallisista agrimarketeista tai vastaavista. Merisuola maksaa siellä n: 9e/25kg, kun taas luontaistuotelaupoissa samaan hintaan saa kilon tai kaksi. S-marketissa tuo 500g paketti karheaa Merisuolaa maksaa n: 60c, mutta siihen on lisätty sakeuttamisenestoainetta.

Kaikki koneellinen suolan jauhanta vähentää siitä mineraaleja ja tappaa elintärkeän Bioenergian. Be tunnetaan idässä myös nimellä Prana / Chi eli kaikkiallinen elämänvoima jota on kaikessa elävässä kasveista ihmisiin ja eläimiin. Tästä kerron tuonnempana lisää.
Veden ja kaiken keitinveden esim: peruna, kasvikset tai vaikkapa kahvin Be,tä voi nostaa laittamalla veteen rakeen tai kaksi karheaa merisuolaa. Tämä on vanhan kansan konsti jonka varmaan monen mummi ja ukki edelleen tekee.

Eli ensimmäinen laadun parannus on ruokasuolan, pan-suolien yms höpö höpö tuotteiden vaihtaminen karheaan Merisuolaan.

Muita tärkeitä laadun parannuskeinoja on mm:

Valkoisen riisin vaihtaminen täysjyväriisiin. Tämä ei suomessa ole niin tärkeää, mutta maissa jossa riisiä syödään joka päivä sillä on suuri merkitys. A.Vogel kertoi jo -70 luvulla kirjassaan aasian kokeilusta jossa riisiä ryhdyttiin valkaisemaan ja tämän lopputuloksesta kuinka kansa sairastui puutostauteihin joista yleisin oli Beriberi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Beriberi
Löytyi tälläinenkin artikkeli jota ennen en ollut nähnyt. Diabeteshän on oikeasti suomessa jo huolestuttavissa kantimissa ja varhaisiän Diabetes suuressa kasvussa. Ruokavaliolla on kakkostyypin diabetes täysin hoidettavissa ja siitä löytyy paljon juttua ja kokemuksia netistä.
http://yle.fi/uutiset/valkoinen_riisi_voi_herkistaa_diabetekselle/5077700

Valkoinen sokeri kannattaa vaihtaa AITOON Hunajaan tai ruskeaan sokeriin.Tämä on lahja lapselle ja itselle sekä erityisesti myös hampaiden terveydelle. Valkoisen sokerin vaaroista löytyy niin paljon juttua, että laitan linkkejä artikkeleihin.
 http://www.vogel.fi/lifestyle/Ravitsemus/sokeri.php
http://sokeriton.fi/uutiset.html?36
http://www.aitoterveys.fi/Intiaanisokeri.php
http://elaman2kevat.blogspot.fi/2010/01/puhdas-sokeri-on-suunnaton-stressi.html

Suomessa ei vielä viranomaiset ymmärrä aitojen maitotuotteiden merkitystä, vaan elävät edelleen -60-70 luvun bakteerikammossa ja pilaavat mieluummin aidon tuotteen ja kasvattavat kansakunnan sairauksien määrää, kuin myöntäisivät olleensa väärässä. Etelä-Euroopassa ymmärretään tämä ero ja siellä mm: juustojen maitoja ei käsitellä. Ilman D-vitamiinia ei kalsium imeydy ja se tuhoutuu pastoroinnissa. Samoin kaikki bakteerit jotka ovatkin ihmiselle hyväksi eikä haitaksi. Sitten meille myydään kaikenlaisia Actimelejä, hyvä olo jugurtteja tai oikein luonnollisia tabletteja jotka sisältävät maitohappobakteereita. Missä on aidot maitotuotteet jotka sisältävät nämä bakteerit. Itse kaipan lisäaineetonta jäätelöä, jugurtteja yms jotka olisi tehty Tinkimaitoon ja ilman lisäaineita. Joitain pieniä meijereita ja valmistajia on, mutta hankala löytää muualta, kuin erikoisliikkeistä.
http://www.aitoterveys.fi/Maito.php
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=lapset_luomuruoka_terveellisempaa
http://raakaruoka.com/2010/07/04/maito-petosta-ja-propagandaa-2/
Myös Eviran kantaa
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista_saatavat_elintarvikkeet/maito/usein_kysyttya_tinkimaidosta/
Ja tässä ilmeisesti Valion ylläpitämät sivut jotka kertovat Tinkimaidon ominaisuuksista, ei sen kaupassa olevan teollisesti käsitellyn tuotteetn.
http://www.maitojaterveys.fi/www/fi/index.php

Kaupan maitohan aiheuttaa monille vatsavaivoja, mutta nämä henkilöt pystyvät juomaan käsittelemätöntä maitoa ilman oireita. Mikä siis mättää? Miksi meille ei kelpaa se, minkä luoja on luonut, vaan sitä pitää teollisesti parannella ja tehdä siitä tuote joka ei enää vastaa ihmisen kehon tarpeita. Onneksi uusi polvi kasvaa ja tietoisuus lisääntyy ja yhä useampi hakee maitonsa suoraan tilalta käsittelemättömänä.

Onhan tässä tietysti riskinsä sen ehec bakteerin kanssa, mutta ehec bakteeriakaan ei esiinny jos karja saa syödä luonnollista ruokaa. Geenimanilupoidun maissin syöttäminen lehmille jenkeissä sai aikaan Ehec-bakteeri epidemian ja tästä voitaisiin laskea 1 + 1. Syöttämällä eläimille luonnotonta ruokaa saadaan aikaan jotain luonnotonta. Sama on nähtävissä näissä Rypsi  / Viljapossuissa. Pahimmillaan liha on täynnä antibiootteja ja Hormooneja joista varsinkin jenkeissä on jo paljon tietoa ja kokemuksia mm: lasten hormooni ja kasvuhäiriöiden osalta.

Tässä laadun parannus on lopettaa tai ainakin vähentää käsiteltyjen maitotuotteiden käyttöä ja korvata niitä laadukkaammilla tuotteilla. Etsivä löytää ja monissa kaupoissa on nykyään jo Raakamaitoon tehtyjä juustoja ja erikoiskaupoissa raakamaitoon tehtyjä jäätelöitä ja jugurtteja. Myös Raakamaitoa on joistain kaupoista saatavilla, mutta hinta on yli 4e litra, mutta maatilalta haettuna omaan astiaan yleisesti 1e/litra. Ja tästä maidosta tulee oikein mainot muurinpohjaletut tai pannarit ja lapset tykkää ;)

Jatkan tästä aiheesta myöhemmin lisää, mutta toivottavasti tässä oli jo vähän apua ja vinkkiä terveellisempään elämään ;)